Moestuintafel vullen

Woepa weetjes - Moestuintafel vullen
Woepa weetjes - Moestuintafel vullen plantjes zaden
Woepa kindermoestuintafel duurzaam Hortus
Woepa weetjes - Moestuintafel vullen vulling
Woepa weetjes - Moestuintafel vullen planten maar

De Woepa kindermoestuintafel is duurzaam ontwikkeld voor een lange levensduur. De houtsoort Lariks, de constructie en de verbindingen zorgen voor minstens 10 jaar moestuin-plezier. De 18mm planken zijn voorbehandeld met een natuurlijke lijnolie van West-Vlaams fabricaat.

Je koopt op en top Belgisch én ecologisch bij Woepa!

Maar wat na de aankoop van Woepa kindermoestuintafel? We helpen je graag verder om snel je kapoen z’n groene vingers te doen groeien…
Woepa weetjes - Moestuintafel vullen plaatsing

Plaatsing

Bij levering zal de Woepa-medewerker de moestuintafel plaatsen op de door jouw aangeduide plek. Zorg ervoor dat dit een stabiele ondergrond is waarop de tafel waterpas kan geplaatst worden. De 4 poten zijn voorzien van een kurken bescherming om het optrekkend vocht in de poten te voorkomen. Dus idealiter wordt de tafel geplaatst op verharding zoals het terras of klinkers.

Woepa weetjes - Moestuintafel vullen vulling

Aarde-compost mengeling

Om de kruiden, groentjes of plantjes mee te helpen om snel te groeien en gezond te worden, adviseren we om ‘moestuintafel-aarde’ te combineren met verse compost. Wij gebruiken Ecoterra van DCM of een dergelijke kwaliteitspotgrond die specifiek dient voor groenten en kruiden in een moestuinbak. In de Kidsgarden Hortus6 gaan er minstens 2 zakken van 60L in, gecombineerd met 60 à 80L compost. Het geheel mag goed gemengd worden. Vul tot maximum 5cm van de bovenrand.

Woepa weetjes - Moestuintafel vullen

Oppervlak effenen

Zorg ervoor dat je een effen aarde-oppervlak bekomt door de combinatie potgrond-compost goed te mengen en de grote stukken te breken. Dit is een leuk en leerrijk werkje voor de kleine kinderhandjes.

Woepa weetjes - Moestuintafel vullen plantjes zaden

Selecteer groenten of kruiden

Wat zetten we nu in de aarde van onze nieuwe moestuintafel? Een combinatie van kleine plantjes en zaadjes is ideaal: de kleine plantjes zorgen ervoor dat de kindjes onmiddellijk ‘groen’ hebben in hun moestuintje en de zaadjes is heel leuk en leerzaam voor kinderen om het te zien groeien, van zaadje tot lekker groentje. Snelgroeiende kruiden/groenten die niet te diep moeten wortelen, zijn optimaal. Voorbeelden zijn aardbeien, sla, radijsjes, tuinkers, peterselie en munt (opgelet met munt, want dat gaan snel woekeren. In toom houden is de boodschap).

Woepa weetjes - Moestuintafel vullen verdelen

Wat waar?

De Kidsgarden moestuintafels van Woepa zijn voorzien van een onderverdeling in vakjes (Hortus heeft vakken van 30x30cm en Terra heeft vakken van 40x30cm). Bij een combinatie van plantjes en zaadjes, wissel je vak per vak af.

De onderverdelingslatten zorgen enkel voor een onderverdeling. Ze gaan niet voorkomen dat de wortels van de plantjes eronder groeien en zo in een ander vak gaan uitschieten.

Woepa weetjes - Moestuintafel vullen planten maar

Planten & zaaien

Het leukste werkje voor de kinderen is natuurlijk planten en zaaien. Zorg ervoor dat ze goed gereedschap hebben om mee te werken en bescherm hun handjes met kinderhandschoenen. Woepa biedt hiervoor ideale starterpakketten aan: Promopacks kindertuingerief. Begeleid hen hier zeker in en zorg ervoor dat de plantjes en zaadjes mooi verdeeld zijn in de vakken.

 

Water geven

Verse zaadjes en plantjes hebben water nodig. Na het planten en zaaien, is begieten met regenwater een absolute must. Je kan dit uiteraard zelf doen, maar je kind zal dit dolgraag zelf doen. In onze Woepa promopacks zijn we daarom voorzien met een gietertje voor kinderen. Ook de volgende dagen is het nodig om te bewateren. Dat is een zo goed als dagelijks taakje dat de kinderen graag van je overnemen. Ze leren hieruit dat het planten of zaaien niet genoeg is, dat ze dagelijks ook wel ‘drinken’ nodig hebben om te groeien, net als zij zelf.

Woepa kindermoestuintafel duurzaam Hortus

Smullen maar...

De groentjes en kruiden zijn gegroeid…? Laat die kleine spruiten maar lekker proeven van hun eigen gekweekt, gezond lekkers. Het groeit vanzelf terug… als… je kindje(s) het natuurlijk verder verzorgen. Ze leren hun ‘verantwoordelijkheid’ opnemen, ze leren proeven, ze leren smaken kennen én ze zijn in de buitenlucht bezig. TWEEMAAL GEZOND!

Woepa's Kidsgarden keuzemaker

De Kidsgardens van Woepa zijn enkel verschillend van afmetingen. Wat je wenst hangt dus af van wat binnen de mogelijkheden ligt van je tuin of terras… Aan jou de keuze! Maar laat ons een handje helpen:

Vond je dit interessant en je wilt meer?

Abonneer je nu op de Woepa nieuwsbrief en ontvang de Woepa nieuwtjes, en interessante tips en exclusieve aanbiedingen.

Mis dit niet!

Cart
  • No products in the cart.