Ons verhaal

In den beginne

Als papa van 2 mooie kindjes, was ik vaak bezig met speelgoed zoeken waarmee ze veel konden spelen. Heel vaak resulteerde dit in de aankoop van kwaliteitsspeelgoed, maar meer dan eens resulteerde dit in frustraties omdat het gevonden speelgoed niet voldeed aan mijn eigen kwaliteits- en ‘variatie’ eisen… Tot ik zelf een gigantische zand- en watertafel voor mijn 2 pagadders in elkaar knutselde. Gewoon met wat hout uit de plaatselijke doe-het-zelfzaak, zonder enig plan, alleen maar met een idee. Mijn eigen kindjes, Victor en Helena, waren niet meer weg te slaan van hun eigenste buitenspeeltafel.

En meer...

Ik werd overdonderd door de positieve reacties van vrienden, familie en collega’s. Tot een collega vroeg of ik ook een picknicktafeltje kon maken. “Bwa ja natuurlijk!” En dat was ongeveer de periode dat het begon te borrelen om nog meer types te maken, nog meer variaties, gewoon… omdat de kindjes buiten zouden spelen.

Victor en Helena speelden namelijk heel erg veel buiten. Da’s ook leuk voor ons als mama en papa. De kindjes spelen in hun buitenspeeltafel terwijl wij toekijken en genieten met een glaasje vanop ons terras. Zalig!

Vanaf ik de ‘picknicktafel’ maakte voor mijn collega, had ik toch al het idee dat ik er meer zou mee doen. Toen kocht ik m’n eerste web domein buitenspeeltafel.be (en nog een paar andere zoals zandwatertafel.be).

Hip hip hoera... Woepa is geboren

Snel zag ik het ruimer dan louter de buitenspeeltafels. De naam moest dus ook ruimer… en dan graag een naam dat ‘kindjes kunnen uitroepen als ze aan het spelen zijn’. Woepa was geboren!

Een aantal vrienden met kinderen waren ook geïnteresseerd in een Woepa buitenspeeltafel. Het werd een Woepa Mammoet, gemaakt met geïmpregneerd hout.

Eco ecoër Ecoëst

Intussen was in de maatschappij de bewustwording rond ECOLOGIE steeds meer aan het groeien. Snel zat ik als persoon helemaal in het ecologie-verhaal. Mijn aankopen en boodschappen kregen een ecologisch tintje, ik begon heel hard te werken aan sorteren, recyclage en hergebruik van goederen. Ik werd ecologisch.

Mijn producten wilde ik ook aanpakken natuurlijk. Houtsoort van mijn buitenspeeltafels, de gebruikte materialen, de lokale aankopen… Intussen zijn mijn buitenspeeltafels voor 100% ecologisch. Zie naar de pagina ‘duurzaamheid’ voor meer info.

Woepa kindermoestuintafel duurzaam Hortus

Meer dan buitenspeeltafels

Na 1 jaar Woepa, kwam er ecologisch speelgoed op mijn pad: Dantoy Bioplastics (suikerriet). Dat was meteen de perfecte match voor de ecologische Woepa buitenspeeltafels. Niet alleen het zandspeelgoed van Dantoy Bio viel in m’n smaak, maar ook het speelgoed voor rollenspellen en de prachtige sets voor kindercrèches, -opvangen en scholen.

Onder het moto ‘kinderen naar de natuur brengen’ dacht ik ook aan een moestuintafel. Dat is niet alleen spelen, maar vooral veel ‘leren’. Het nieuwe aspect bij de moestuintafel is ‘leren’ onderhouden,’leren’ de discipline hebben om de eigen gezaaide plantjes water te geven, ‘leren’ geduld hebben na het zaaien tot ze plantjes worden, ‘leren’ verantwoordelijkheid dragen. Daarbovenop kon ik ook de producten van Polet -die toch gekend staat om z’n kwaliteit en degelijkheid- beginnen aanbieden. Polet en Woepa, op en top Belgische kwaliteit.

Dantoy_5610-20-30_box
Dantoy_5600_bg
Dantoy_6969
Dantoy_5630_bg
dantoylogopresentacion

Me myself and I

Met mijn diploma Communicatiebeheer op zak, maar door de voeling met ICT, ben ik sinds 2005 aan de slag als ERP consultant, vooral gespecialiseerd in optimalisatie van bedrijfsprocessen, beschrijven van bedrijfsprocedures en training ervan. Dit denk-werk wordt heel welgekomen afgewisseld door m’n ambachtelijke creativiteit met Woepa.

Cart
  • No products in the cart.